Despre Noi
Despre MicroTeatru

În contextul socio-economico-cultural creat de criza pandemiei de coronavirus, Teatrul Avangardia (www.TeatrulAvangardia.ro) propune spectatorilor săi și nu numai un proiect cultural inovator – Microteatru si Microteatru online.

Este vorba despre un concept cultural creat și produs special pentru mediul digital, pornind de la un trend de mare succes din Spania și America Latină – Microteatrul.

Apărut în contextul unei societăți aflate mereu pe repede înainte, uneori fără prea multe resurse din categoria timp dar cu anumite nevoi spirituale “rămase în așteptare”, microteatrul propune spectatorilor o experiență artistică originală. Este vorba despre un produs artistic creat special pentru zilele noastre, având la bază arta cea mai vie din constelația artelor tradiționale.

În plus, microteatrul îi apropie de teatru și pe cei care îl percep ca pe o chestie densă, învechită, plictisitoare fără să fi avut măcar o dată în viața lor contact cu teatrul.

Este dorința și speranța noastră de a face cât mai multă lume să simtă gustul teatrului și să îi vedem apoi, din ce în ce mai des, în sălile de spectacol.

Ce este microteatrul, mai exact?

Este vorba despre niște piese speciale de teatru cu durata de aproximativ 15 minute în care joacă între 1 și 5 actori.

Ce este, de fapt, microteatrul online?

Îmbinând elemente din film și din teatru, Microteatrul online este o experiență de divertisment creată de către Teatrul Avangardia special pentru mediul online.

Nu este o piesă de teatru transmisă prin live streaming, nici o înregistrare a unui spectacol pusă pe Youtube. Pentru că, pentru noi, TEATRUL este magia aceea care se întâmplă în sala de spectacol, din interacțiunea unică și minunată dintre actorii de pe scenă și spectatorii din sală.

Teatrul este un organism viu, o simbioză între actori, spectatori, echipa tehnică – așa apare magia pe scenă. Fără spectatori teatrul nu poate exista… Nu sunt vorbe goale – este un adevăr. Poate fi și o exprimare metaforică, însă în același timp este una cât se poate de concretă.

De aici s-a născut idea de a inova, de a veni cu un produs special pentru mediul online. Plecând și de la studiul comportamentului în mediul digital, am fixat ca punct de pornire experiența microteatrului. Începând de aici, împreună cu consilierul artistic al Teatrului Avangardia, Ricard Reguant, am creionat în detaliu experiența microteatrului online.

Într-o primă etapă, având în vedere perioada pe care o traversam (starea de urgență) am selectat texte care se pretau a fi înregistrate de actori la ei acasă, urmând bineînțeles indicațiile regizorului.

Am contactat autori consacrați de microteatru pentru a ne trimite versiuni speciale pentru online ale pieselor lor si piese noi scrise special pentru online.

Apoi, după o primă selecție a textelor le-am tradus, am creionat echipa fiecărui proiect în parte și am început seria de repetiții și consultații cu regizorul în spațiul virtual. Filmările primite de la actori au fost montate de către echipa de Creative Production a Teatrului Avangardia și apoi au fost urcate pe site gata pentru a fi vizualizate în sistem pay per view.

O vizualizare costă 20 lei și poate fi achiziționată prin intermediul site-ului și platformei bilet.ro.

Odată accesat de pe un device (laptop, telefon, smart TV, tabletă) de la o adresă de IP, link-ul nu va mai putea fi accesat din altă locație.

Din momentul în care s-a dat Play, link-ul va fi valabil 60 de minute.

Durata unei înregistrări este în jur de 15 minute. Microteatrul online este și o modalitate de a ține legătura cu publicul nostru pe perioada pandemiei, cu promisiunea de a le livra produse artistice situate pe aceeași linie cu spectacolele vizionate sub egida Teatrului Avangardia.

Este un balsam pentru suflet pentru împătimiții de teatru care se administrează repetat în doze concentrate.

Este experiența ideală și pentru acele spirite neliniștite care simt mereu nevoia de a descoperi ceva, de a experimenta ceva nou.

Este o experiență artistică ce merită a fi trăită măcar o dată în viață!

P.S. Atenție! Poate da dependență.